Emelie och Diesel i Albäcksskogen

Förra veckan var vi i Albäcksskogen med Emelie och Diesel. Emelie var den första av våra barnbarn som träffade Diesel och kärleken var ömsesidig från första stund. Emelie är otroligt duktig med hundar och älskar att leka med Diesel, till Diesels stora förtjusning. I skogen blev det både lydnadsträning och kast med pinne :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Med Diesel nere vid stranden

En kväll åkte vi ner till stranden och gick en promenad med Diesel. På slutet fick han springa lös och så kastade vi hans blå "knut" så han fick springa efter och hämta. Det är hans favoritsysselsättning. Hemma brukar jag kasta boll i trädgården och han tröttnar aldrig :-) Det går inte att köpa vilka leksaker som helst. Dom måste vara jättehårda så att han inte biter sönder dom. Igår kom Kjell hem med en freesbee och det tog en knapp minut innan den var i småbitar. Jag köpte en mjuk boll som jag tänkte att vi kunde kasta med inomhus och den tog han sönder på första tuggan. Man lär sig med tiden :-)
Igår tex skulle vi grilla korv till middag. Kjell tog fram 6 wienerkorvar och la dom på en tallrik på köksbänken, sen vände han sig om och skulle ta något i hallen och vips när han tittade igen så var alla sex korvar borta! På mindre än 30 sekunder! Han måste ha svalt dom hela :-)  Det ordnade sig för oss ändå, vi grillade hamburgare istället.
 
Här är lite bilder på Diesel som jag tog när vi var på stranden. Många bilder blir det men jag kan inte låta bli, han är ju så underbar <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi har blivit med hund <3

Vi har blivit med hund! Underbara Diesel har flyttat hem till oss. Vi är jätteglada och allt går så himla bra.
 
Diesel är 4 år och förra ägarna letade efter en familj att placera om honom i. Både Kjell och jag såg fotot på Diesel på FB och båda föll pladask. Kjell ringde och vi fick träffa honom, det var ögonblicklig kärlek och nu bor han hos oss.
 
Han är Schäfer/Australian Kelpie och så himla vacker. Jag tycker att färgen på hans päls är helt underbar. Han är lekfull, glad, busig, kärleksfull, rolig och full av liv :-)
 
Jag skulle tro att det blir en massa hundbilder i bloggen framöver. Just nu är han mitt favoritobjekt att fota :-)
Översta bilden har vi beställt en förstoring på, fick just ett meddelande att vi kan hämta det i eftermiddag. Ska bli så spännande att se.