Hovdala Slott

Den 5 augusti körde vi till Hovdala Slott. Vi hade hört så mycket om hur vackert där är men aldrig varit där själv. Det var otroligt fint väder med mycket sol och väldigt varmt. Det var många besökare så det verkar vara ett populärt utflyktsmål. Mitt starkaste minne från den dagen var att jag började se dåligt på vänster öga. Efter en stund blev det som en svart dimma i ytterkanten på ögat och den spred sig och blev större under dagen. Jag trodde först att det var den starka solen men när det inte hade gått bort dagen efter så blev det att ringa ögonkliniken och dom sa kom hit med det samma. Det visade sig vara näthinneavlossning och blev operation. Först nu denna veckan är jag bra i ögat och kan se ordentligt igen. Men förutom det så var det väldigt fint på Hovdala slott :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandelmanns trädgårdar

I somras besökte vi Mandelmanns trädgårdar. Det ligger i Rörum, en bit från Kivik. Mandelmanns trädgårdar är ett jord- och skogsbruk som alltsedan starten 1996 drivs ekologiskt enligt KRAVs regler.
Jag tyckte att det var jätteroligt att gå omkring i den här trädgården, den är ju inte som en vanlig trädgård precis. Kjell däremot tyckte att det var jättetråkigt så smaken är som baken :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

East Grevie Supers Mopperun 2015

Igår var det dags för Mopperun 2015 i Ö. Grevie. Vi brukar åka dit och kolla och i år var det nästan 600 deltagare. Det var så trångt att det var svårt att fota. Där var många roliga ekipage som jag önskat att jag hade fått fota men precis när starten gick så öppnade himlen sig och regnet vräkte ner. Jag stod kvar en stund men sen var vi tvungna att gå till bilen, då var vi blöta in på kroppen.